HÍrek
;

2022-es szüret – visszatekintés
Az idei szüretre gondolva egy határozott kép jelenik meg előttem: sivatagi karaván érkezik meg a karavánszerájba a hosszú forróságtól szomjúhozva. Itt felesleges tucatnyi kérdéssel bombázni az utazókat, csak vizet, élelmet, nyugalmat kell adni nekik. Amikor eljön az...
2022-es szüret – visszatekintés
Az idei szüretre gondolva egy határozott kép jelenik meg előttem: sivatagi karaván érkezik meg a karavánszerájba a hosszú forróságtól szomjúhozva. Itt felesleges tucatnyi kérdéssel bombázni az utazókat, csak vizet, élelmet, nyugalmat kell adni nekik. Amikor eljön az...
Szüret 2022
Küzdelmes, munkás volt, mint, mindig. Nem szokványos év, kétségek, kérdések (jó- e már, szedhető-e, mikor a legjobb, meddig- hogyan maceráljam,...
Cikk az Ezerjón
A ’Tőkétől a pohárig. Mesék a borokról, az emberekről, az életről’ indított rovatot az Ezerjó Borszaküzlet. Engem is kérdeztek, én meg válaszoltam,...
PODCAST az Időtlenről
Ebben a podcastban sok érdekességet, sőt, titkot megtudhattok az Időtlenről, például, hogy miért tévedek el néha a mai napig az öreg tőkék között...
Palackba zárt történelem
Engem örök szakmai kíváncsiság hajt, amiben rengeteg kihívás rejlik. Régóta foglalkoztat a bor történelme, s a legizgalmasabb kérdés, hogy milyen...
Itt az idő az IDŐTLENre!
Régóta foglalkoztat a bor történelme, s a legizgalmasabb kérdés, hogy milyen lehetett A BOR, amelyet anno ihattak? Sokáig kerestem a választ és most...
Bor és kenyér
Utolsó simítások, hamarosan itt az idő az IDŐTLENre! Külön öröm, hogy megszületett a bor mellé az Időtlen kenyér is az Orma Gerilla Pékség...
Partitúra adás Siklósról
Színvonalas műsort forgatott Siklósról és környékéről a Partitúra 2022 tavaszán. Miklósa Erika Riczu Tamás barátommal és velem beszélgetett az Ipacs...
Borászok Borásza -újra izgulhatok:)
A Borászok Borásza elismerés a Kárpát-medence legjobb borászait díjazza. Egyedisége és hitelessége abban rejlik, hogy maguk a díjra jelölt borászok...
Nászút helyett inni jó
Öröm olvasni a sorokat, köszönöm Kling József, GUSTO Magazin A teljes cikk Sorry, a címben egy kicsit csúsztatok. Mert hát dehogy jó nászút helyett...
Borok „bárhol, bármikor”
„Vannak dolgok, amik időn, évjáraton, világnézeten túliak. Biztos pontok, mint például π (pí), ami 3,14 mindenhol: Magyarországon, Etiópiában, az...
Összegzés – Nyugvópont és szárnyalás
Az évváltás küszöbén nem csak előre, hanem vissza is tekintünk, hogy mit hozott az év, nem csak az évjárat tekintetében, hanem, mint ember, mivel...
Időutazás
Időutazás-szőlőtaposás, vissza a gyerekkorba, sőt jóval régebbre! Elárulom, mit kerestem mezítláb a fakádban! Az idei szürettel elérkezett az idő...
Kertbarát interjú
Köszönöm Sárközi Juditnak a jó beszélgetést, s hogy ebből nem marad ki senki, a Kertbarát Magazin cikke által! Elolvasom ...
Új utakon
Új utakon – Ipacs-Szabó Istvánnál cikk megtekintése BY: BORÉRT EGYESÜLET 2021. JÚN 08. NÉZZ BE A BORÁSZHOZ, IPACS-SZABÓ ISTVÁNHOZ Szeretjük, ahogy...
Borsmenta: „Alacsonyabb fordulatra kapcsolok”
A Borsmenta cikke. Marad tanácsadóként a Vylyan Pincészet kötelékében, de mostantól saját birtokára fókuszál Ipacs Szabó István, a hazai boros élet...
Ennél jobb magyar vörösbort 3000 forint alatt nemigen ihatunk
SZERZŐ: KLING JÓZSEF 2020/04/28 Kell ahhoz bátorság, hogy a saját borunknak ezt a nevet adjuk: INNI JÓ. Mert mi van, ha mégsem. De az elmúlt...
Winesofa: Ipacs Szabó – Between heaven and earth
A Winesofa cikke: „István Ipacs Szabó graduated from the Szent István University as an Agricultural Engineer specialized in Economy, Viticulture and...
Az ihatóbb Magyarországért: “Léleksimogató táj, kényeztető borok, a macskámat pedig elneveztem Francnak”
Az ihatóbb Magyarországért cikke: „Ipacs Szabó István a sors hirtelen meglepetése és saját nyitottsága révén jutott hozzá az 1,5 hektáros...
Borsmenta: “Szép az élet itt a Kövesföld-dűlőben, ég és föld között”
A Borsmenta cikke. „Ipacs Szabó István 2008-ban tévedt először a Tenkes-hegy Siklós-Máriagyűd felőli oldalára, és azonnal bele is szeretett a tájba....
WineArtCulture: Ipacs Szabó István – „Az ember itt megérti, hogy a szőlő és a bor képes a lelket felemelni”
A WineArtCulture cikke. „Április 2.-án került megrendezésre az Aba-Novák Kulturális Központban a III. Szolnoki Bor-és Pezsgőmustra, ahol a Szolnoki...
BORAIM
fehér franc
Fehérbor nélkül nem lehet élni, vörösbor nélkül nem érdemes. Pincém fehérborában a cabernet franc ritka arca néz velem szembe. A belső lényeget kerestem a felszín alatt. A kísérletezés szabadságát követve kíváncsi voltam, mit ad a szőlő héjába zárt lédús hús. A válasz ebben a borban tárul fel.
inni jó
Kisebbik fiam, Vencel ezt kóstolva megjegyezte, hogy jó inni, majd a nagyobbik Vince elmerengve válaszolta "Inni jó! Három éves fiam így ösztönösen megfogalmazta azt, amiért generációk óta dolgozunk.
nászút helyett
A család örömére, a nászutunkra félretett pénzből vettem ezt a területet, “muszáj” volt, első látásra szerelem, ahol a világ számomra kitágul és épp belefér ebbe az alig két hektárba. E kicsiny birtok számunkra azóta is az együttlét, a kihívás, a boldogság újra megújuló jelképe.
kapcsolat
Örömmel veszem megkeresését
a +36 30 219 0291 számon, vagy a birtok@ipacsszabo.hu-n
Igyekszem mihamarabb válaszolni. Köszönöm!
Kövessen a Facebookon!