HÍrek
;
Az az istenadta Franc!
A Villányi borvidék adottságai és a Cabernet Franc igényei nagyszerűen találkoztak, önálló karaktert alkotva. A Villányi Franc mára fogalom. Mi sem bizonyítja jobban a fajtába vetett bizalmam, hogy már 2009-ben a birtokom teljes területére csak Cabernet Franc szőlőt...
Az az istenadta Franc!
A Villányi borvidék adottságai és a Cabernet Franc igényei nagyszerűen találkoztak, önálló karaktert alkotva. A Villányi Franc mára fogalom. Mi sem bizonyítja jobban a fajtába vetett bizalmam, hogy már 2009-ben a birtokom teljes területére csak Cabernet Franc szőlőt...
Pincém fehérbora visszatért
Pincém fehérbora visszatért, fogadjátok szeretettel, iszonyatosan behűtve! Talán nem újdonság, hogy szeretek kísérletezni, s mélyen hiszek a...
IDŐTLEN időutazás
Palackba zárt történelem az Ipacs Szabó Birtokon 2024. június 15-én újra bortörténelmet írtunk, az IDŐTLEN harmadik évjárata debütált a pince...
2024-ben is a Borászok Borásza TOP 5-ben
A Borkonferencia-n ünnepélyes keretek között kihirdették a Borászok Borásza idei jelöltjeinek, azaz a Kárpát-medence 50 legjobb magyar borászának...
25 év Villány, 50 év Élet *P O D C A S T*
Ipacs Szabó István 50. életévét ünnepli 2024-ben, háta mögött 25 villányi szüret tapasztalatával. Tevékenyen részt vesz a Villányi borvidék...
Nászút 2020 a Top 12 Villányi Franc- válogatottban!
A Villányi borvidék összefogásának jeleként 2015-ben megszületett az első Franc & Franc nemzetközi konferencia és kóstolónap. 2023 novemberének...
Millásreggeli rádióinterjú, Borravaló podcast
Kántor Endrével mindig jó beszélgetni! Millásreggeli rádióinterjú → Borravaló - gasztrokultúra podcast köszönjük! - Ipacs Szabó Istvánt sokan a...
Debütálás a csillagok között * Ég és Föld között
Az Ég és föld között szimbolika nem csak a birtok filozófiája, hanem egy régóta elképzelt bor elnevezése is, ami végül egy 2019-es szuper prémium...
Megszületett az Ég és Föld között
Az Ipacs Szabó Birtok a Villányi hegység déli lankáján található. A végtelen panorámát néző itt úgy érzi magát, mintha ég és föld között lenne....
Könnyebb palackkal könnyebb a Földnek is!
A környezetvédelem szempontjából fontos döntés volt, hogy tavaly már könnyebb palackba töltöttem a boraimat! Örültem Jancis Robinson cikkének,...
ÉG ÉS FÖLD KÖZÖTT, MADÁRLESEN (túravezetés és pincekóstoló – 2023. június 3.)
A FÖLDÖN ÁLLUNK ÉS AZ ÉGBE TEKINTÜNK Mikor? 2023. június 3. 15-19 óráig Hol? Ipacs Szabó Birtok- Csodabogyó tanösvényt érintő körtúra FB esemény:...
Ég és föld között a szőlőhegyen *napló/sorozat
2023 - minden benne van e képben, ami előttem, előttünk áll: a sötétség, a fénysugár, meg a BOR! Ami átvezet a sötétből a fényre. Ebben a...
2022-es szüret – visszatekintés
Az idei szüretre gondolva egy határozott kép jelenik meg előttem: sivatagi karaván érkezik meg a karavánszerájba a hosszú forróságtól...
Szüret 2022
Küzdelmes, munkás volt, mint, mindig. Nem szokványos év, kétségek, kérdések (jó- e már, szedhető-e, mikor a legjobb, meddig- hogyan maceráljam,...
Cikk az Ezerjón
A ’Tőkétől a pohárig. Mesék a borokról, az emberekről, az életről’ indított rovatot az Ezerjó Borszaküzlet. Engem is kérdeztek, én meg válaszoltam,...
PODCAST az Időtlenről
Ebben a podcastban sok érdekességet, sőt, titkot megtudhattok az Időtlenről, például, hogy miért tévedek el néha a mai napig az öreg tőkék között...
Palackba zárt történelem
Engem örök szakmai kíváncsiság hajt, amiben rengeteg kihívás rejlik. Régóta foglalkoztat a bor történelme, s a legizgalmasabb kérdés, hogy milyen...
Itt az idő az IDŐTLENre!
Régóta foglalkoztat a bor történelme, s a legizgalmasabb kérdés, hogy milyen lehetett A BOR, amelyet anno ihattak? Sokáig kerestem a választ és most...
Bor és kenyér
Utolsó simítások, hamarosan itt az idő az IDŐTLENre! Külön öröm, hogy megszületett a bor mellé az Időtlen kenyér is az Orma Gerilla Pékség...
Partitúra adás Siklósról
Színvonalas műsort forgatott Siklósról és környékéről a Partitúra 2022 tavaszán. Miklósa Erika Riczu Tamás barátommal és velem beszélgetett az Ipacs...
Borászok Borásza -újra izgulhatok:)
A Borászok Borásza elismerés a Kárpát-medence legjobb borászait díjazza. Egyedisége és hitelessége abban rejlik, hogy maguk a díjra jelölt borászok...
Nászút helyett inni jó
Öröm olvasni a sorokat, köszönöm Kling József, GUSTO Magazin A teljes cikk Sorry, a címben egy kicsit csúsztatok. Mert hát dehogy jó nászút helyett...
Borok „bárhol, bármikor”
„Vannak dolgok, amik időn, évjáraton, világnézeten túliak. Biztos pontok, mint például π (pí), ami 3,14 mindenhol: Magyarországon, Etiópiában, az...
Összegzés – Nyugvópont és szárnyalás
Az évváltás küszöbén nem csak előre, hanem vissza is tekintünk, hogy mit hozott az év, nem csak az évjárat tekintetében, hanem, mint ember, mivel...
Időutazás
Időutazás-szőlőtaposás, vissza a gyerekkorba, sőt jóval régebbre! Elárulom, mit kerestem mezítláb a fakádban! Az idei szürettel elérkezett az idő...
Kertbarát interjú
Köszönöm Sárközi Juditnak a jó beszélgetést, s hogy ebből nem marad ki senki, a Kertbarát Magazin cikke által! Elolvasom ...
Új utakon
Új utakon – Ipacs-Szabó Istvánnál cikk megtekintése BY: BORÉRT EGYESÜLET 2021. JÚN 08. NÉZZ BE A BORÁSZHOZ, IPACS-SZABÓ ISTVÁNHOZ Szeretjük, ahogy...
Borsmenta: „Alacsonyabb fordulatra kapcsolok”
A Borsmenta cikke. Marad tanácsadóként a Vylyan Pincészet kötelékében, de mostantól saját birtokára fókuszál Ipacs Szabó István, a hazai boros élet...
Ennél jobb magyar vörösbort 3000 forint alatt nemigen ihatunk
SZERZŐ: KLING JÓZSEF 2020/04/28 Kell ahhoz bátorság, hogy a saját borunknak ezt a nevet adjuk: INNI JÓ. Mert mi van, ha mégsem. De az elmúlt...
Winesofa: Ipacs Szabó – Between heaven and earth
A Winesofa cikke: „István Ipacs Szabó graduated from the Szent István University as an Agricultural Engineer specialized in Economy, Viticulture and...
Az ihatóbb Magyarországért: “Léleksimogató táj, kényeztető borok, a macskámat pedig elneveztem Francnak”
Az ihatóbb Magyarországért cikke: „Ipacs Szabó István a sors hirtelen meglepetése és saját nyitottsága révén jutott hozzá az 1,5 hektáros...
Borsmenta: “Szép az élet itt a Kövesföld-dűlőben, ég és föld között”
A Borsmenta cikke. „Ipacs Szabó István 2008-ban tévedt először a Tenkes-hegy Siklós-Máriagyűd felőli oldalára, és azonnal bele is szeretett a tájba....
WineArtCulture: Ipacs Szabó István – „Az ember itt megérti, hogy a szőlő és a bor képes a lelket felemelni”
A WineArtCulture cikke. „Április 2.-án került megrendezésre az Aba-Novák Kulturális Központban a III. Szolnoki Bor-és Pezsgőmustra, ahol a Szolnoki...
BORAIM
időtlen
Régóta foglalkoztat, milyen lehetett A bor, amelyet az antik időkben ihattak. A válasz e palackban van.
A pincém legújabb bora a legrégebbi borkezeléssel készült. Nem fehér, nem rozé, nem vörös. BOR. Egyszerűen nagyszerű.
inni jó
Kisebbik fiam, Vencel ezt kóstolva megjegyezte, hogy jó inni, majd a nagyobbik Vince elmerengve válaszolta "Inni jó! Három éves fiam így ösztönösen megfogalmazta azt, amiért generációk óta dolgozunk.
nászút helyett
A család örömére, a nászutunkra félretett pénzből vettem ezt a területet, “muszáj” volt, első látásra szerelem, ahol a világ számomra kitágul és épp belefér ebbe az alig két hektárba. E kicsiny birtok számunkra azóta is az együttlét, a kihívás, a boldogság újra megújuló jelképe.
kapcsolat
Örömmel veszem megkeresését
a +36 30 219 0291 számon, vagy a birtok@ipacsszabo.hu-n
Igyekszem mihamarabb válaszolni. Köszönöm!
Kövessen a Facebookon!