HÍrek

;

Facebook bejegyzések

2022-es szüret – visszatekintés

2022-es szüret – visszatekintés

Az idei szüretre gondolva egy határozott kép jelenik meg előttem: sivatagi karaván érkezik meg a karavánszerájba a hosszú forróságtól szomjúhozva. Itt felesleges tucatnyi kérdéssel bombázni az utazókat, csak vizet, élelmet, nyugalmat kell adni nekik. Amikor eljön az...

2022-es szüret – visszatekintés

Az idei szüretre gondolva egy határozott kép jelenik meg előttem: sivatagi karaván érkezik meg a karavánszerájba a hosszú forróságtól szomjúhozva. Itt felesleges tucatnyi kérdéssel bombázni az utazókat, csak vizet, élelmet, nyugalmat kell adni nekik. Amikor eljön az...

Szüret 2022

Szüret 2022

Küzdelmes, munkás volt, mint, mindig. Nem szokványos év, kétségek, kérdések (jó- e már, szedhető-e, mikor a legjobb, meddig- hogyan maceráljam,...

Cikk az Ezerjón

Cikk az Ezerjón

A ’Tőkétől a pohárig. Mesék a borokról, az emberekről, az életről’ indított rovatot az Ezerjó Borszaküzlet. Engem is kérdeztek, én meg válaszoltam,...

PODCAST az Időtlenről

PODCAST az Időtlenről

Ebben a podcastban sok érdekességet, sőt, titkot megtudhattok az Időtlenről, például, hogy miért tévedek el néha a mai napig az öreg tőkék között...

Palackba zárt történelem

Palackba zárt történelem

Engem örök szakmai kíváncsiság hajt, amiben rengeteg kihívás rejlik. Régóta foglalkoztat a bor történelme, s a legizgalmasabb kérdés, hogy milyen...

Itt az idő az IDŐTLENre!

Itt az idő az IDŐTLENre!

Régóta foglalkoztat a bor történelme, s a legizgalmasabb kérdés, hogy milyen lehetett A BOR, amelyet anno ihattak? Sokáig kerestem a választ és most...

Bor és kenyér

Bor és kenyér

Utolsó simítások, hamarosan itt az idő az IDŐTLENre! Külön öröm, hogy megszületett a bor mellé az Időtlen kenyér is az Orma Gerilla Pékség...

Partitúra adás Siklósról

Partitúra adás Siklósról

Színvonalas műsort forgatott Siklósról és környékéről a Partitúra 2022 tavaszán. Miklósa Erika Riczu Tamás barátommal és velem beszélgetett az Ipacs...

Borászok Borásza -újra izgulhatok:)

Borászok Borásza -újra izgulhatok:)

A Borászok Borásza elismerés a Kárpát-medence legjobb borászait díjazza. Egyedisége és hitelessége abban rejlik, hogy maguk a díjra jelölt borászok...

Nászút helyett inni jó

Nászút helyett inni jó

Öröm olvasni a sorokat, köszönöm Kling József, GUSTO Magazin A teljes cikk Sorry, a címben egy kicsit csúsztatok. Mert hát dehogy jó nászút helyett...

Borok “bárhol, bármikor”

Borok “bárhol, bármikor”

„Vannak dolgok, amik időn, évjáraton, világnézeten túliak. Biztos pontok, mint például π (pí), ami 3,14 mindenhol: Magyarországon, Etiópiában, az...

Időutazás

Időutazás

Időutazás-szőlőtaposás, vissza a gyerekkorba, sőt jóval régebbre! Elárulom, mit kerestem mezítláb a fakádban! Az idei szürettel elérkezett az idő...

Kertbarát interjú

Kertbarát interjú

Köszönöm Sárközi Juditnak a jó beszélgetést, s hogy ebből nem marad ki senki, a Kertbarát Magazin cikke által! Elolvasom  ...

Új utakon

Új utakon

Új utakon – Ipacs-Szabó Istvánnál cikk megtekintése BY: BORÉRT EGYESÜLET 2021. JÚN 08. NÉZZ BE A BORÁSZHOZ, IPACS-SZABÓ ISTVÁNHOZ Szeretjük, ahogy...

Hírlevél feliratkozás: Üzenet a palackban

BORAIM

fehér franc

Fehérbor nélkül nem lehet élni, vörösbor nélkül nem érdemes. Pincém fehérborában a cabernet franc ritka arca néz velem szembe. A belső lényeget kerestem a felszín alatt. A kísérletezés szabadságát követve kíváncsi voltam, mit ad a szőlő héjába zárt lédús hús. A válasz ebben a borban tárul fel.

inni jó

Kisebbik fiam, Vencel ezt kóstolva megjegyezte, hogy jó inni, majd a nagyobbik Vince elmerengve válaszolta "Inni jó! Három éves fiam így ösztönösen megfogalmazta azt, amiért generációk óta dolgozunk.

nászút helyett

A család örömére, a nászutunkra félretett pénzből vettem ezt a területet, “muszáj” volt, első látásra szerelem, ahol a világ számomra kitágul és épp belefér ebbe az alig két hektárba. E kicsiny birtok számunkra azóta is az együttlét, a kihívás, a boldogság újra megújuló jelképe.

időtlen

Régóta foglalkoztat, milyen lehetett A bor, amelyet az antik időkben ihattak. A válasz e palackban van.
A pincém legújabb bora a legrégebbi borkezeléssel készült. Nem fehér, nem rozé, nem vörös. BOR. Egyszerűen nagyszerű.

kapcsolat

Örömmel veszem megkeresését

a +36 30 219 0291 számon, vagy a birtok@ipacsszabo.hu-n
Igyekszem mihamarabb válaszolni. Köszönöm!

Kövessen a Facebookon!