Az az istenadta Franc!

;

A Villányi borvidék adottságai és a Cabernet Franc igényei nagyszerűen találkoztak, önálló karaktert alkotva. A Villányi Franc mára fogalom.
Mi sem bizonyítja jobban a fajtába vetett bizalmam, hogy már 2009-ben a birtokom teljes területére csak Cabernet Franc szőlőt telepítettem, s azóta is a Franc különböző arcait keresem.
A Fehér Franc, a Franc alapú házasítás (Inni jó), a prémium Villányi Franc (Nászút helyett) és a super prémium Villányi Franc (Ég és Föld között) mellett most egy újdonság debütál. E borban a Cabernet Franc lehető legtermészetesebb arca néz vissza ránk.

A natúr bor mindig is foglalkoztatott, s főleg az, hogyan lehet jó kénmentes bort készíteni. Már a pince elkészültekor nekivágtam, de ehhez is kellett sok- sok év tapasztalata. A borkészítésben itt is egy másfajta, belső figyelmet követtem, nem iskolát. Alkalmazom a bioművelés, vagy a biodinamikus termesztés elmeit is, a lényeg, hogy a szőlő azt kapja, ami jó neki. Ha certifikálnám, mondhatnám, ez egy kénmentes natúr bor, ami a legtermészetesebb egységből született szőlő és ember között.

ISTENADTA, mert az ő bőkezűségéből kaptuk a bort. Ebből lesz számunkra a lélek itala.
… ÉS MAGAM IS IGYEKEZTEM, mert a bor a szőlőtő termése és az emberi munka gyümölcse.

Bővebben

 

A különlegességek kategóriának így már két tagja van, ami a csomagolását tekintve is szembetűnő. A természetes nyersanyagból „fehér arany”-ból, híres westerwaldi korsókészítők tradícióját követő MKM terméke ez a kitűnő minőségű porcelán.

Az Időtlen 2023-ból félretettem „testvére” debütálására, hogy az Istenadta és Időtlen borokat együtt is lehessen kínálni igazi ínyenceknek, exkluzív karácsonyi ajándéknak.

 

A FRANC arcai 

Ha egy felütéssel kell összegezni a borkínálatot, akkor az a Franc! A Villányi borvidék adottságai és a Cabernet Franc igényei nagyszerűen találkoztak, önálló karaktert alkotva. A Villányi Franc mára fogalom. Örülök, hogy egy szakmai közösség tagjaként ilyen tiszta...

2024-es visszatekintés 

Idén lettem félszáz éves.. Innen picit máshogy tekintek a saját és a birtok életére is. Mintha egy hegyre mászva feljutnék az előttem álló legmagasabb csúcsra, ahova felérve látszik, hogy mennyi magaslat van még előttem. Aki ismer, olyannak ismer, aki tudja, honnan...

kapcsolat

Örömmel veszem megkeresését, igyekszem mihamarabb válaszolni.

Szívesen látom az érdeklődőket minden szombaton 14.30 órakor.
Előzetes bejelentkezés a +36 30 219 0291 számon, vagy a birtok@ipacsszabo.hu-n.
Köszönöm!

Kövessen a Facebookon!