A Villányi borvidék adottságai és a Cabernet Franc igényei nagyszerűen találkoztak, önálló karaktert alkotva. A Villányi Franc mára fogalom.
Mi sem bizonyítja jobban a fajtába vetett bizalmam, hogy már 2009-ben a birtokom teljes területére csak Cabernet Franc szőlőt telepítettem, s azóta is a Franc különböző arcait keresem.
A Fehér Franc, a Franc alapú házasítás (Inni jó), a prémium Villányi Franc (Nászút helyett) és a super prémium Villányi Franc (Ég és Föld között) mellett most egy újdonság debütál. E borban a Cabernet Franc lehető legtermészetesebb arca néz vissza ránk.
A natúr bor mindig is foglalkoztatott, s főleg az, hogyan lehet jó kénmentes bort készíteni. Már a pince elkészültekor nekivágtam, de ehhez is kellett sok- sok év tapasztalata. A borkészítésben itt is egy másfajta, belső figyelmet követtem, nem iskolát. Alkalmazom a bioművelés, vagy a biodinamikus termesztés elmeit is, a lényeg, hogy a szőlő azt kapja, ami jó neki. Ha certifikálnám, mondhatnám, ez egy kénmentes natúr bor, ami a legtermészetesebb egységből született szőlő és ember között.
ISTENADTA, mert az ő bőkezűségéből kaptuk a bort. Ebből lesz számunkra a lélek itala.
… ÉS MAGAM IS IGYEKEZTEM, mert a bor a szőlőtő termése és az emberi munka gyümölcse.
A különlegességek kategóriának így már két tagja van, ami a csomagolását tekintve is szembetűnő. A természetes nyersanyagból „fehér arany”-ból, híres westerwaldi korsókészítők tradícióját követő MKM terméke ez a kitűnő minőségű porcelán.
Az Időtlen 2023-ból félretettem „testvére” debütálására, hogy az Istenadta és Időtlen borokat együtt is lehessen kínálni igazi ínyenceknek, exkluzív karácsonyi ajándéknak.