Pincém fehérbora visszatért

;

Pincém fehérbora visszatért, fogadjátok szeretettel, iszonyatosan behűtve!
Talán nem újdonság, hogy szeretek kísérletezni, s mélyen hiszek a (Villányi) Francban, így született meg a Fehér Franc!
Mert fehérbor nélkül nem lehet élni, vörösbor nélkül nem érdemes.🙂

Ebben a borban a cabernet franc ritka arca néz velünk szembe. A belső lényeget kerestem a felszín alatt. Kíváncsi voltam, mit ad a szőlő héjába zárt lédús hús. A válasz ebben a borban tárul fel.
Igazán egzotikus, tartalmas fehérbor, citrus, fehér húsú őszibarack, zamatos körte és egy kis ananász jelenik meg a jól strukturált kortyban.

  Bővebben  

 

Az az istenadta Franc!

A Villányi borvidék adottságai és a Cabernet Franc igényei nagyszerűen találkoztak, önálló karaktert alkotva. A Villányi Franc mára fogalom. Mi sem bizonyítja jobban a fajtába vetett bizalmam, hogy már 2009-ben a birtokom teljes területére csak Cabernet Franc szőlőt...

IDŐTLEN időutazás

Palackba zárt történelem az Ipacs Szabó Birtokon 2024. június 15-én újra bortörténelmet írtunk, az IDŐTLEN harmadik évjárata debütált a pince mellett, kiengedtük a szellemet a palackból az öreg ültetvényen, utaztunk az ókorba Gábor Olivér régész előadásával, s a...

2024-ben is a Borászok Borásza TOP 5-ben

A Borkonferencia-n ünnepélyes keretek között kihirdették a Borászok Borásza idei jelöltjeinek, azaz a Kárpát-medence 50 legjobb magyar borászának névsorát. Ezzel vette kezdetét vette a Borászok Borásza 2024 kétkörös voksolási folyamata, amelynek eredményeként idén is...

kapcsolat

Örömmel veszem megkeresését, igyekszem mihamarabb válaszolni.

Szívesen látom az érdeklődőket minden szombaton 14.30 órakor.
Előzetes bejelentkezés a +36 30 219 0291 számon, vagy a birtok@ipacsszabo.hu-n.
Köszönöm!

Kövessen a Facebookon!