A FRANC arcai 

;

Ha egy felütéssel kell összegezni a borkínálatot, akkor az a Franc!

A Villányi borvidék adottságai és a Cabernet Franc igényei nagyszerűen találkoztak, önálló karaktert alkotva. A Villányi Franc mára fogalom. Örülök, hogy egy szakmai közösség tagjaként ilyen tiszta képet találtunk és dolgozhatok a lehetőségein.

Mi sem bizonyítja jobban a fajtába vetett bizalmam, hogy már jóval előbb, mint a közös borvidéki márka megszületése, 2009-ben a birtokom teljes területére csak Cabernet Franc szőlőt telepítettem, s azóta is a Franc különböző arcait keresem.

🍷 Pincém fehérbora visszatért, ami természetesen Fehér Franc. Ebben a borban a cabernet franc belső lényegét kerestem a felszín alatt.

🍷 Franc alapú házasítás az Inni jó,amely mögött nem alkoholista kampány, hanem családi történetet rejlik. De tény, hogy e bor hedonista élettel teliség, amely valóban itatja magát.

🍷 A prémium Villányi Franc, a Nászút helyett a család “örömére”, a nászutunkra félretett pénzből vett szőlőterületre utal. Összesimult harmónia, tömör gyümölcsösség.

🍷 És a super prémium Villányi Franc, az Ég és Föld között, ami csak a legjobb évjáratokban készül, ami legmagasabbra, az égig igyekszik nyújtózni, s visszaadni azt a „maximumot”, ami a természet körforgásában szembenézett velem.

🏺 * Na jó, egy kakukktojás van, ami az Időtlen! De ez már a különlegességek kategória, ahová, a borsor meghosszabbításaként most még egy újdonság debütált.👇

🍷 ISTENADTA, és magam is igyekeztem 

Bővült az Ipacs Szabó borok kínálata: a Cabernet Franc egy új megfogalmazásban, a lehető legtermészetesebb módon. A natúr bor mindig is foglalkoztatott, s főleg az, hogyan lehet jó kénmentes bort készíteni. Már a pince elkészültekor nekivágtam, de ehhez is kellett sok- sok év tapasztalata.

A borkészítésben itt is egy másfajta, belső figyelmet követtem, nem iskolát. Alkalmazom a bioművelés, vagy a biodinamikus termesztés elmeit is, a lényeg, hogy a szőlő azt kapja, ami jó neki. Ha certifikálnám, mondhatnám, ez egy natúr bor, ami a legtermészetesebb egységből született szőlő és ember között.
E borban a Cabernet Franc lehető legtermészetesebb arca néz vissza ránk.

ISTENADTA, mert az ő bőkezűségéből kaptuk a bort. Ebből lesz számunkra a lélek itala.

… ÉS MAGAM IS IGYEKEZTEM, mert a bor a szőlőtő termése és az emberi munka gyümölcse.

Bővebben

Augusztus 16. – Ég és föld között az Ipacs Szabó Birtokon

Ki kell tennünk a betelt táblát, elértük a plafont, köszönjük szépen a sok érdeklődést! Lelkesen várjuk a találkozást augusztus 16-án! 💫 Bor, természet, arborétum, színház, csillaghullás – ég és föld között ☄️Egyszer egy évben megnyílik a pince, az ég – és valami...

A fa, a szőlő és az ember

+ 25 év, és minden a helyére kerül A fa, a szőlő és az ember – minden a helyére kerül A történet ott kezdődött, hogy 2000-ben telepítettem egy saját akácerdőt Édesanyámék mellett, Kecskeméten. Most, 25 évvel később, ebből a fából – egyedülálló módon – fa támrendszert...

Ég és Föld között – Pécs szívében

Május 15-én borbemutató, kicsit másként. Az Eleven vinotéka & bárban a házigazda Wéber Tamás, és beszélgetőpartnerem, Ungár Tamás mindketten ezer éves szakmai-baráti kapcsolatok, így nem tamáskodom, hogy ebből steril hangulat nem lesz. Inkább tele történettel! A...

kapcsolat

Örömmel veszem megkeresését, igyekszem mihamarabb válaszolni.

Szívesen látom az érdeklődőket minden szombaton 14.30 órakor.
Előzetes bejelentkezés a +36 30 219 0291 számon, vagy a birtok@ipacsszabo.hu-n.
Köszönöm!

Kövessen a Facebookon!