A FRANC arcai 

;

Ha egy felütéssel kell összegezni a borkínálatot, akkor az a Franc!

A Villányi borvidék adottságai és a Cabernet Franc igényei nagyszerűen találkoztak, önálló karaktert alkotva. A Villányi Franc mára fogalom. Örülök, hogy egy szakmai közösség tagjaként ilyen tiszta képet találtunk és dolgozhatok a lehetőségein.

Mi sem bizonyítja jobban a fajtába vetett bizalmam, hogy már jóval előbb, mint a közös borvidéki márka megszületése, 2009-ben a birtokom teljes területére csak Cabernet Franc szőlőt telepítettem, s azóta is a Franc különböző arcait keresem.

🍷 Pincém fehérbora visszatért, ami természetesen Fehér Franc. Ebben a borban a cabernet franc belső lényegét kerestem a felszín alatt.

🍷 Franc alapú házasítás az Inni jó,amely mögött nem alkoholista kampány, hanem családi történetet rejlik. De tény, hogy e bor hedonista élettel teliség, amely valóban itatja magát.

🍷 A prémium Villányi Franc, a Nászút helyett a család “örömére”, a nászutunkra félretett pénzből vett szőlőterületre utal. Összesimult harmónia, tömör gyümölcsösség.

🍷 És a super prémium Villányi Franc, az Ég és Föld között, ami csak a legjobb évjáratokban készül, ami legmagasabbra, az égig igyekszik nyújtózni, s visszaadni azt a „maximumot”, ami a természet körforgásában szembenézett velem.

🏺 * Na jó, egy kakukktojás van, ami az Időtlen! De ez már a különlegességek kategória, ahová, a borsor meghosszabbításaként most még egy újdonság debütált.👇

🍷 ISTENADTA, és magam is igyekeztem 

Bővült az Ipacs Szabó borok kínálata: a Cabernet Franc egy új megfogalmazásban, a lehető legtermészetesebb módon. A natúr bor mindig is foglalkoztatott, s főleg az, hogyan lehet jó kénmentes bort készíteni. Már a pince elkészültekor nekivágtam, de ehhez is kellett sok- sok év tapasztalata.

A borkészítésben itt is egy másfajta, belső figyelmet követtem, nem iskolát. Alkalmazom a bioművelés, vagy a biodinamikus termesztés elmeit is, a lényeg, hogy a szőlő azt kapja, ami jó neki. Ha certifikálnám, mondhatnám, ez egy natúr bor, ami a legtermészetesebb egységből született szőlő és ember között.
E borban a Cabernet Franc lehető legtermészetesebb arca néz vissza ránk.

ISTENADTA, mert az ő bőkezűségéből kaptuk a bort. Ebből lesz számunkra a lélek itala.

… ÉS MAGAM IS IGYEKEZTEM, mert a bor a szőlőtő termése és az emberi munka gyümölcse.

Bővebben

Itt az új Időtlen! * Újra bortörténelmet írunk

Itt az IDŐTLEN negyedik évjárata, ezt leírva elámulok, hisz csak „most” született… Bár augusztus 16-án a birtokon már kiengedtük a szellemet a palackból az öreg ültetvényen, de forgalomba nemrég került. Megtisztelő, hogy az Onyx alkotói közössége az IDŐTLEN boromat...

Augusztus 16. – Ég és föld között az Ipacs Szabó Birtokon

Ki kell tennünk a betelt táblát, elértük a plafont, köszönjük szépen a sok érdeklődést! Lelkesen várjuk a találkozást augusztus 16-án! 💫 Bor, természet, arborétum, színház, csillaghullás – ég és föld között ☄️Egyszer egy évben megnyílik a pince, az ég – és valami...

A fa, a szőlő és az ember

+ 25 év, és minden a helyére kerül A fa, a szőlő és az ember – minden a helyére kerül A történet ott kezdődött, hogy 2000-ben telepítettem egy saját akácerdőt Édesanyámék mellett, Kecskeméten. Most, 25 évvel később, ebből a fából – egyedülálló módon – fa támrendszert...

kapcsolat

Örömmel veszem megkeresését, igyekszem mihamarabb válaszolni.

Szívesen látom az érdeklődőket minden szombaton 14.30 órakor.
Előzetes bejelentkezés a +36 30 219 0291 számon, vagy a birtok@ipacsszabo.hu-n.
Köszönöm!

Kövessen a Facebookon!