Nászút 2020 a Top 12 Villányi Franc- válogatottban!

;

A Villányi borvidék összefogásának jeleként 2015-ben megszületett az első Franc & Franc nemzetközi konferencia és kóstolónap. 2023 novemberének utolsó hétvégéjén  nyolcadik alkalommal került sor a kétnapos rendezvényre, a Franc & Franc nemzetközi konferencia és kóstolónapra.

Ilyenkor Villány a világ közepe (idén Toszkána, pontosabban Bolgheri jött el), a kedvenc fajtám/fajtánk a főszereplő, szakmai tanácskozás, találkozások, kísérletek, kutatások eredményei – érdekes kitekintés és „borvidéki önismeret” mellett mindig izgalmas, mely borok alkotják a TOP12-őt, a Franc-ok „origóját és csúcsát”. A villányi borászok és szakértők közösen választanak minden évben TOP12-Franc-t, természetesen vakkóstoláson. A Top 12 hivatott arra, hogy az elkövetkező évben képviseljék a borvidék prémium márkáját, a Villányi Franc-t.

👏🏆 Nagy öröm és megtiszteltetés, hogy a Nászút helyett 2020 borom a 12 legjobb Franc között szerepel, remélem, sok szép élménye lesz a 11 társával együtt jövőre!

A TOP 12- csapat

🍷Koch Csaba VinArt – Pincészet Cabernet Franc 2020 classicus
🍷Mokos Pincészet – Cabernet Franc 2020 classicus
🍷Ipacs Szabó Birtok – Nászút helyett Villányi Franc 2020 premium
🍷Ruppert Borház – Villányi Franc 2019 premium
🍷Csányi Pincészet – Kővilla Válogatás Villányi Franc 2018 premium
🍷Vinatus Szőlőbirtok és Pincészet – Villányi Franc 2018 premium
🍷CEGA Pincészet – Villányi Franc 2017 premium
🍷Sauska – Villányi Franc Makár 2016 premium
🍷Bock Pince – Bock Essencia 2020 super premium
🍷Szemes Pincészet – Villányi Franc 2020 super premium
🍷Riczu Tamás Pincészete – Villányi Franc 2019 super premium
🍷Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet – Villányi Franc Mandulás 2019 super premium


A fórumról kicsit bővebben:

Neves szakértők közreműködésével nagy sikerrel zárult a Franc&Franc Fórum, amely 2023. november 24-én került megrendezésre a Bock Borászat konferenciatermében. 🙏🍷
A népszerű szakmai napon „a mediterrán” életérzés keretében Villány mellett Toszkánát vették górcső alá.
Bock József, házigazda és Gere Andrea a Villányi Borvidék képviseletében köszöntötték a vendégeket, majd Rókusfalvy Pál nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos üdvözölte a jelenlévőket.
Visszajáró vendégünk Peter McCombie Master of Wine, aki Simone Tacconival közös előadásában a Toszkán cabernet francokat ismertette meg a nagyérdeművel.
Gianni Annoni, a Pomo D’Oro Étterem tulajdonosa a „Dél hangulata a tányéron” előadásában a villányi és toszkán ízvilág sokszínűségét mutatta be a szakmai közönségnek.
Dr. Stefano Dini nemzetközi agrárszakértő, Emiliano Falsini toszkán borásszal és Ruppert Ignáccal, a Cellarius Kft. ügyvezetőjével a cabernet franc különböző érési fázisait mutatták be közös előadásukban.
Végül, de nem utolsósorban Horkay András nemzetközi borakadémikus és a villányi borászok közös előadásának keretében debütált a Villányi Borvidék TOP12 borválogatottja.


🎁 AJÁNDÉK ÖTLET! (amit én is elfogadnék a fa alá…;-)

A VILLÁNYI BORVIDÉK EXKLUZÍV ÜNNEPI AJÁNLATA pedig nem más, mint egy csodás ajándék, amivel melegséget varázsolhattok borkedvelő szeretteitek szívébe.
A TOP 12 VILLÁNYI FRANC SELECTION MOST ELŐRENDELHETŐ, EGYSZERI 99.000 FT-OS ÁRON (+szállítási díj).
Doboz tartalma : 12 TOPVillányi Franc (lásd fent)
Előrendelés: 2023. november 28. és december 7. között
Szállítás: 2023. december 13-17. között futárszolgálattal.
További információ: iroda@villanyiborvidek.hu,

2024-ben is a Borászok Borásza TOP 5-ben

A Borkonferencia-n ünnepélyes keretek között kihirdették a Borászok Borásza idei jelöltjeinek, azaz a Kárpát-medence 50 legjobb magyar borászának névsorát. Ezzel vette kezdetét vette a Borászok Borásza 2024 kétkörös voksolási folyamata, amelynek eredményeként idén is...

25 év Villány, 50 év Élet *P O D C A S T*

 Ipacs Szabó István 50. életévét ünnepli 2024-ben, háta mögött 25 villányi szüret tapasztalatával. Tevékenyen részt vesz a Villányi borvidék életében a Tenkes Hegyközség elnökeként, és a Villányi Franc bizottság tagjaként is. Szőlész borászként nem kis idő a 25...

Millásreggeli rádióinterjú, Borravaló podcast

Kántor Endrével mindig jó beszélgetni! Millásreggeli rádióinterjú → Borravaló - gasztrokultúra podcast köszönjük! - Ipacs Szabó Istvánt sokan a Vylyan birtok főborászaként ismerhették meg, ahol több mint 20 évig dolgozott és alkotott. Egy pár éve sokkal kisebb...

kapcsolat

Örömmel veszem megkeresését, igyekszem mihamarabb válaszolni.

Szívesen látom az érdeklődőket minden szombaton 14.30 órakor.
Előzetes bejelentkezés a +36 30 219 0291 számon, vagy a birtok@ipacsszabo.hu-n.
Köszönöm!

Kövessen a Facebookon!